Site icon Balkonada

Sült kápia paprika télire receptje

Sült kápia paprika télire készítése kitűnő ötlet: most csupán egy kis munka, télen pedig csak elő kell kapni a polcról és már élvezhetjük is a nyár ízeit.

Illésné Nagy Mária küldte a szuper receptet:

„Történt, hogy gyönyörű, érett kápia paprika „jött velem szembe” a piacon ú, na akkor ebből muszáj vásárolni…. Több mint 2 kg-ot válogattam össze, most már csak az a kérdés, hogy milyen formában dolgozzam föl?
Végül is, menet közben: kialakult 

Sült kápia paprika télire hozzávalói – 2x kb. 3,5 dl – es üveghez

A paprika előkészítése, sütése:

Kész…kicsit pepecselős munka, de megéri 

Sült kápia paprika télire elkészítése

Lehet frissen elkészítve is fogyasztani, kihűtve, hűtőben 1 órát érlelni hagyni és utána lehet pl. húsok mellé fogyasztani. Pici olívaolajjal meglocsolhatjuk, ízlés szerint.
Jó szorgoskodást kívánok! 😊

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!

Jó étvágyat!

További receptek paprika tartósításához

A savanyú paprika az egyik legegyszerűbben elrakható savanyúság. A hidegen készíthető felöntő levével bármilyen zöldségfélét elrakhatunk télire. A vegyes vágott savanyúsághoz is kitűnő, amibe a paprika is jól illik.

A káposztával töltött paprika készítése egyszerű. Leginkább az szokott gondot okozni, hogy a paprika megpuhul vagy beszürkül. Olvasónk elmondja, hogy készül nála a ropogós és színét megtartó finom savanyúság.

A házi paprikakrém télire eltevése megéri a minimális időráfordítást. Vegyszermentes, mert tartósítószerként csak sót használunk hozzá. Akár két évig is eláll és mindig kéznél van, ha főzés közben egy kis ízesítésre van szükség. Olvasók árulták el a bevált receptjeiket.

Exit mobile version