Site icon Balkonada

Sós-mákos ropogtató – egyszerű recept

A sós-mákos sütemények, rágcsák, ropogtatók többnyire úgy készülnek, hogy a sós tészta tetejét megszórjuk mákszemekkel. A sós-mákos ropogtató annyiban más, hogy ennek a tésztájába kerül a mák, a tetejét pedig bármilyen maggal vagy sajttal megszórhatjuk. Az egyszerű recept alapján készülő sós sütemény hamar a család kedvence lesz.

Sós-mákos ropogtató receptje

A sós aprósütemények között – a pogácsák mellett – igen kedveltek a ropogtatók, ropik, rágcsák is. Készülhetnek csupán sajt hozzáadásával is, de igen gyakori, hogy valamilyen mag, például szezámmag, napraforgómag, dió, mogyoró, tökmag vagy épp mák kerül a tetejükre.

A magos rudacskát és a mindenre jó levesles tésztából készülő sós rúd mellett a bátran ajánlom Veronika receptjét is.

Hozzávalók

Sós-mákos ropogtató elkészítése

Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version