Site icon Balkonada

Narancslekvár cukkiniből – finom lekvár olcsón

A nyár sokoldalú zöldsége a cukkini. Annyira sok mindenre használható, hogy még narancs- vagy citromlekvár is készíthető belőle. A cukkini íze semleges, viszont nagyon jól átveszi a citrusok és és egyéb intenzív gyümölcsök ízét. Ennek köszönhetően készíthetünk belőle például hamis ananászbefőttet. Most szintén ezt a tulajdonságát kihasználva a citrom- vagy narancslekvár cukkiniből receptjét hoztam el.

Citrom vagy narancslekvár cukkiniből receptje

A cukkiniből készített fűszeres, egyidejűleg édes és savanyú lekvár a téli napok bearanyozója lehet.

Hozzávalók

Narancslekvár cukkiniből elkészítése

A főzőtök pont olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a cukkini így abből hasonló módon készíthetünk narancslekvárt.

Még több befőzési tanács és praktika

Lédús gyümölcsök nélkül elképzelhetetlen a nyár. Szerencsére nagyon jó módszerek léteznek arra, hogy ezeket a ízeket konzerváljuk és ne csak a legmelegebb évszakban élvezzük. Az ízletes lekvárok, ínycsiklandó üvegbe zárt kincsek elkészítése, vagyis gyümölcs befőzés alapja, hogy tisztában legyünk azzal, milyen gyümölcsöket használhatunk. Fogadd, ezzel kapcsolatos tanácsaimat.

A házi lekvárok, vagyis a gyümölcsökből cukorral vagy anélkül készült gyümölcsízek sokoldalúan felhasználhatók a konyhában. Fogyaszthatjuk önmagunkban kenyérre, kalácsra kenve, palacsinta töltelékeként, de a rengeteg hagyományos süteményünk fontos kellékei. Összegyűjtöttem a házi lekvár receptek legjobbjait a legegyszerűbbektől a legpikánsabbakig.

Kár lenne a kertben megtermett gyümölcsöket veszni hagyni, érdemes befőzni, tartósítani a téli hónapokra. Befőtt, lekvár, szörp, likőr és savanyúság is készülhet belőlük. Befőzési kisokos címmel egy befőzéssel kapcsolatos összefoglalót hoztam egyszerű receptekkel és konyhai praktikákkal.

Exit mobile version