Site icon Balkonada

Mennyei rétes kész réteslapból – sokféle töltelék recepttel

A rétes kész réteslapból nagyon gyorsan és egyszerűen elkészíthető. Csupán a tölteléket kell elkészíteni és fél óra sütési idő után már falatozhatjuk is a finomságot. Íme néhány recept, amelyekkel különböző töltelékekkel töltheted meg a bolti réteslapokat, mind édes, mind sós változatban.

Rétes kész réteslapból – édes töltelék ötletek

A rétest egyaránt készíthetjük édes és sós töltelékkel is.

Almás rétes

Hozzávalók

Elkészítése

Túrós rétes

Hozzávalók

Elkészítése

Mákos rétes

Hozzávalók

Elkészítése

Sós rétes kész réteslapból – töltelék ötletek

Káposztás rétes

Hozzávalók

Elkészítése

Tippek:

További sós töltelék ötletek

Rétes bolti réteslapból elkészítése

Jó étvágyat kívánok!

Nagyon köszönjük az ötletet és a fotót Bedi Istvánnénak!

További receptek réteshez

A rétes Magyarországon, Ausztriában és Szerbiában ismert tésztás étel. Feltehetőleg a 16. században török hatásra honosodott meg, elődje a Balkánon ma is létező baklava lehetett. A mai formájú feltekert, töltött rétes a 18–19. század fordulóján alakult ki az Osztrák–Magyar Monarchia területén, azóta hazánkban az ünnepi, lakodalmi étkezéseknél hagyományos édességnek számít. Így készül Irénke házi rétese!

Emlékszem még gyerekkoromban a nagyanyáim, majd később az anyukám is a hagyományos nyújtott rétest készítette. Azt az igazit, a hajszál vékonyra kinyújtottat. Igazi művészet volt a csöppnyi tésztát elszakítás nélkül addig húzogatni, rázogatni, amíg be nem terítette az asztalt. Jó pár éve már a sokkal egyszerűbb, nyújtás nélküli, akarom mondani, nyújtogatás nélküli vagy ha jobban tetszik húzogatás nélküli, de legalább annyira finom változatot készítjük. Felőlem akár lehet sodrott rétes is a neve. Finom és kész. Nézzük, hogy készül a rétes nyújtás nélkül, pontosabban húzogatás nélkül!

A finom hintett rétes vagy ismertebb nevén a lusta asszony rétese diétásan is nagyon gyorsan készül. Nincs gyúrás, nyújtás, húzogatás. Csupán az alapanyagok összekeverésére és a sütésre kell időt szánni. Bármilyen gyümölcs kerülhet a túrórétegre, szilvával készítve is fennséges.

Exit mobile version