Mennyei fodros tejpite receptet kaptunk Veronikától. A kész réteslapből készülő sütemény elkészítéséhez csupán harminc perc kell. Az elfogyasztásához még ennyi sem.
Mennyei fodros tejpite receptje
Hozzávalók – 4 főre
- 6 db réteslap,
- 400 ml tej,
- 3 db közepes méretű egész tojás,
- 125 g kristályukor,
- 1 kávéskanál vaníliás cukor,
- 1 db citromhéj,
- 1 db fahéj,
- 50 g vaj,
- ízlés szerint porcukor a szóráshoz
Fodros tejpite elkészítése
- A sütőt 175 fokra előmelegítjük.
- A tűzálló tálat vajjal kikenjük.
- A maradék vajat felolvasztjuk.
- A réteslapot kiterítjük és megkenjük az olvasztott vajjal.
- Az egy réteg réteslapot harmonikaszerűen felszedünk és óvatosan rózsaszerűt formázunk belőle a vajazott jénai közepébe helyezzük.
- A többi réteslapot is megkenjük olvasztott vajjal és szépen sorban egymás mögé (jobbról és balról) egy kört formázva helyezzük addig amíg el nem fogynak.
- A kezünkkel megigazítjuk óvatosan szét húzogatjuk.
- A kész réteslapot az előmelegített sütőbe tesszük 10 percre és elősütjük.
- Amíg sül a réteslap addig a tejet egy edénybe öntjük beletesszük a citrom héját és az egész fahéjat majd felforraljuk a tejet.
- A cukrokat elkeverjük a tojásokkal.
- Amikor felforrt a tej beleszűrjük a tojásos keverékbe, alaposan elkeverjük.
- Közben elkészült a réteslap elősütése.
- A tojásos tejes masszát ráöntjük és visszatesszük a sütőbe.
- 175 C fokon 20 perc alatt készre sütjük (tűpróbával ellenőrizzük).
- Tálaláskor megszórjuk porcukorral.
Nagyon köszönjük a kítűnő receptet Ujvári-Kordics Veronikának!