Site icon Balkonada

Házi őszibaracklé készítése egyszerűen

A kertben termelt zöldségekből és gyümölcsökből érdemes a kevés friss gyümölcsöt kínáló és vitaminszegény téli hónapokra is bespájzolni. A mélyhűtés energiaigényes tartósítás, ezzel szemben a befőzésnél a tároláshoz nem kell energiát használnunk. Egy jó recepttel a gyümölcsökből nagyon finom lekvárok, befőttek és az ivólevek készíthetők, amelyek ráadásul hónapokig el is állnak. Olvasónk a házi őszibaracklé készítésének rejtelmeibe avat be bennünket.

Házi őszibaracklé receptje

Hangya Erika: „Próbáltam őszibaracklevet készíteni. Nekem ízlik. Ajándéknak szánom, így szépen fel is díszítettem.”

Hozzávalói

Házi őszibaracklé elkészítése

Évekig eláll tartósítószermentesen. És persze finom lett. Tetszőlegesen lehet főzés előtt cukrozni és vízzel hígítani. Az enyém így 33%-os lett.

Baracsi Ferencné főzés nélkül készíti. „Csak meghámozom, és turmixolom. Semmi tartósító kis cukor, citromsav ízlés szerint és a befőzőgépben 20 perc 80 fokon tartósítom. 2 évig is eláll. Kb 20 liter lett. nagyon finom!!!”

Nagyon köszönöm az olvasóknak a receptet!

Befőzési praktikák a gyümölcsök tartósításához

Ha mindig is irtóztál a macerás lekvárfőzéstől vagy utáltad a kánikulában a tűzhely mellett állva kevergetni a lekvárnak valót, akkor a főzés nélküli gyümölcslekvár és szörp épp neked való. Nem hallottam még ilyenről, de Kovács Ilona olvasónk állítja, hogy működik, évek óta így tartósít.

Exit mobile version