Site icon Balkonada

Gluténmentes máktorta receptje

Gluténmentes máktorta volt az idei születésnapi tortám. Nem feltétlenül a gluténmentessége miatt, sokkal inkább azért, mert gyerekjáték elkészíteni, rendkívül finom és nagyon jól variálható. A tetejére díszítésként ízlésünk szerint csokidarát, tojáshabot, csokiöntetet, marcipánt vagy gyümölcsöt is rakhatunk.

Gluténmentes máktorta

Nem, nem az volt az én szülinapi tortám, ami a fotón látható. Azt annyira gyorsan behabzsoltuk, hogy nem tudtam lefényképezni egyben, csak egy szeletet tányéron. Sőt a számok még megfordítva sem mutatnák a valóságot. Ez volt az a gluténmentes máktorta, amit először kóstoltam és ennek újragondolásával készült az én tortám.

Hozzávalói – közepes méretű tortasütőhöz

Gluténmentes máktorta elkészítése

Az én tortám vegyes házi lekvár tölteléket kapott, a tetejére görög joghurt (mert ez krémes és sűrű) került, valamint gránátalma biztosította a frissességet.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

+1 Tipp

Bármilyen tejtermék és gyümölcs jól illik a finom mákos tésztához.

További mákos sütemények receptje

Mák rajongóként nekem minden jöhet, ami mákos. A gyermekkori nagy kedvencek listáját azonban a mákos gombóc vezeti. Nem mákkal töltött gombóc, hanem az apró gombócokat kívülről borítja a jól olvadozó mák. Ebből is jó sok. Bácskai mákos gombócnak is hívják a kívül mákos, belül töltetlen apró gombócokat. Azt azért el kell ismerni, hogy nem egy fogyókúrás kaja és nem is egy látvány-bajnok, na de az íze! Már mutatom is kívül mákos mákos gombóc egyszerű receptjét.

A sós-mákos sütemények, rágcsák, ropogtatók többnyire úgy készülnek, hogy a sós tészta tetejét megszórjuk mákszemekkel. A sós-mákos ropogtató annyiban más, hogy ennek a tésztájába kerül a mák, a tetejét pedig bármilyen maggal vagy sajttal megszórhatjuk. Az egyszerű recept alapján készülő sós sütemény hamar a család kedvence lesz.

Francia mákos krémes süteményt az alábbi mondatokkal ajánlotta olvasónk: „Ezzel a sütivel lehet villantani a vendégek előtt. Nemcsak mutatós, de legalább annyira finom is. A mézes lapok teszik még finomabbá.” Kedvet kaptam hozzá, ehhez nem fér kétség.

Exit mobile version