Site icon Balkonada

Fenséges birsalmasajt receptje

A birsalmasajt az egyik gyermekkori kedvencem. Birsalmafánk ugyan sosem volt, de valahogy mindig kaptunk a zamatos gyümölcsből a szomszédoktól vagy rokonokról. Kicsit macerás elkészíteni, de igazán megéri. A birsalmasajt a vitamindús birs felhasználásának egyik legjobb módja. Diódarabokkal dúsítva finom őszi édesség válik belőle. Már mutatom is, a kicist macerás, de egyszerű receptet.

Birsalmasajt receptje

Az idén nem készítettünk birsalmasajtot, de a birsalmáról készített bejegyzésem után Szalai Kincses Ibolya leírta és megmutatta az általa készített finomság receptjét, amit az alábbi mondattal ajánlott elkészítésre: „Munkaigényes, de annál nagyobb élmény az eredmény! (Ha véletlen nem sikerül, akkor lekvárnak mehet üvegekbe!).

Hozzávalók

Birsalmasajt elkészítése

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is.

Nagyon köszönöm a receptet Szalai Kincses Ibolyának!

+1 Tipp:

A formába öntésnél mi még diódarabokat is szoktunk rakni a masszába. A dióíz nagyon jól illik hozzá és jól esik egy ropogós darabra ráharapni. A dió egyébként is sok vitamint tartalmaz, karbantartja az agyat, érdemes naponta fogyasztani belőle pár szemet.

Jó étvágyat!

Birsalmasajt mikróban készítve

A birsalmasajt mikróban készítve recept azért tetszett meg, meg gyors és egyszerű. Emlékszem rá, hogy anyukám mindig órákig főzte. A birsalmának már a megpucolása is elég nagy meló, hát még órákig kevergetni. Kinek van manapság erre ideje? A mikrohullámú sütőben készülő birsalmasajt esetén nem kell megpucsolni a birsalmát, nincs fröcsögés, nincs megégett kéz, csak finom végeredmény.

Exit mobile version