Az emeletes élvezet süti ugyan tepsiben készül, de nem kell sütni. A tepsi csupán a finom édesség megformázására szolgál. Az egyszerű recept alapján csak egymásra rétegezzük a kevés hozzávalóból álló emeleteket és a végén egy finom és mutatós süteményt kapunk. Már mutatom is a gyors és egyszerű receptet.
Emeletes élvezet hozzávalói és elkészítése
Ha egy sütemény hozzávalói között szerepel a túró, akkor szerintem azzal már nem igen lehet mellényúlni. Ráadásul, ha a csodálatos desszerthez még a sütőt sem kell bekapcsolni, az már igencsak a kedvemrevaló. Az emeletes élvezet minden fenti követelménynek megfelel. Már csak össze kell állítani.
Emeletes élvezet rétegei
1. réteg:
- 50 dkg darált keksz,
- 10 dkg margarin,
- 10 dkg porcukor,
- kevés tej (én kb. 2 dl-t öntöttem hozzá apránként).
A hozzávalókat alaposan összegyúrjuk és egy tepsibe ( 28 x 36 cm) nyomkodjuk.
2. réteg:
- 25 dkg túró,
- ízlés szerint cukor,
- 2 dl tejszín,
- 1 csomag vaníliás cukor.
A túrót a felvert tejszínnel és a cukrokkal összekeverjük és a kekszes rétegre kenjük.
3. réteg:
- 2 csomag hidegen elkészíthető vaníliás pudingpor (pl. Gála, vagy Aranka),
- 5 dl tej,
- 1 csomag vaníliás cukor.
Előírás szerint elkészítem a két pudingport és a túrós rétegre elterítem.
4. réteg:
- 2-3 dl növényi tejszín (pl. Hulala), ebbe nem kell fixáló,
- esetleg zselatin fix.
A biztonság kedvéért a pudinghoz kevertem 1 zselatin fixet.
Nagyon köszönöm a receptet Pethes Juditnak!
További sütés nélküli sütemények, desszertek
Tiramisu egy híres olasz desszert, amelyet szerte a világon ismernek és szeretnek. A neve olaszul azt jelenti, hogy „emelj fel engem”, amely utal a desszert kellemes ízére és energizáló hatására. Csodálatosan ízletes és krémes desszert, amely ideális kávézáshoz vagy bármilyen különleges alkalomra. Személyes kedvencem a hamis tiramisu is, de azért az autentikus tiramisunak nincs párja, így most ennek a receptjét hoztam el.
Magam is kedvelem a sütés nélküli desszerteket. Egyrészt egyszerűen és gyorsan elkészíthetők, nem mellesleg pedig finomak. A túró rudi szelet, amelynek receptjét az olvasónk most megmutatja igen csak a fogamra való. Egyszerűen, gyorsan elkészíthatő finomság.
A zserbógolyó szuper egyszerű és finom édesség. Zamata pedig pont olyan, mint nagyanyáink kedvenc ünnepi süteményének, a hagyományos zserbónak az íze. Ami pedig a legjobb benne, hogy még sütni sem kell és gyorsan, akár az utolsó pillanatban is elkészíthető.