Site icon Balkonada

Dinnyelekvár készítése egyszerűen

A napokban megosztott görög- és sárgadinnyebefőttnek és az alkoholos őszibarack-banán lekvárnak igen nagy sikere volt. Ma egy újabb különleges lekvárt hoztam, még pedig Irénke kedvencét, a fenséges görög dinnyelekvár receptjét. A dinnye héjának sem a kukában vagy a komposzton landolnia, finom savanyúság lehet belőle télire.

A házilag készített gyümölcslekvároknak nincs párja. Ma már nagyon sok olyan hozzávalót, kiegészítőt találunk, ami megkönnyíti és meggyorsítja a lekvárfőzést. A különböző zselésítő anyagok, mint például a dzsemfix vagy a befőző cukor használata egyre terjed. Magam részéről azonban az így készült lekvároknak mindig érzek valami mű ízét, jobban szeretem nagyanyáink jól bevált módszereit használni a lekvárfőzésnél is. 

A lekvárok ízesítésénél tényleg csak a képzeletünk szab határt. Van aki az alkohol változatokra esküszik.

Pócza Csabáné Irénke a Kertemből tálalva Facebook csoportban osztotta meg a fenséges dinnyelekvár receptjét.

„Ma ebéd mellett dinnyelekvárt is főztem. Hasonló, de sokkal olcsóbb, mint a sárgabarack… Jó állagú, sűrű lekvár lett. Még főzök majd nagyobb tételt is…-Ajándéknak karácsonykor igazi különlegesség.”

Dinnyelekvár hozzávalói

Dinnyelekvár elkészítése

Nagyon köszönöm Pócza Csabáné Irénkének a kitűnő receptet!

Jó étvágyat!

Tudtad, hogy a dinnyehéját is hasznosíthatod?

Dinnyehéj savanyúság

Mutatom az olvasótól kapott dinnyehéj savanyúság receptjét.

Exit mobile version