Site icon Balkonada

Cukkinis tészta: cukkinis-tejszínes penne Jucó módra

Ha nyár akkor cukkini. A cukkinis ételek finomak, egyszerű és gyors recept alapján szinte gyerekjáték az összeállításuk. Az olcsó cukkiniből változatos ételek készíthetők, így azt sem bánja a család, ha hetente többször kerül az asztalra valamilyen formában. A tejszínnel készülő cukkinis tészta megunhatatlan, főleg ha penne tésztából készítjük és egy kis parmezán sajttal szórjuk meg a tetejét. A füstölt sonka vagy szalonna még pikánsabbá teszi, bár anélkül is nagyon finom és vegetáriánusok is fogyaszthatják.

Cukkinis tészta: cukkinis-tejszínes penne receptje

Nálam mostanában szinte minden úgy készül, hogy nem ragaszkodom az eredeti recepthez, hanem az ízlésem, ízlésünk szerint alakítom. Cukkinis-tejszínes penne is ilyen. Szerintem valamikor egyszer olvastam egy hasonló receptet, aztán magunkra formáltam.

Többek közt azért is szeretem ezt a cukkinis tészta receptet, mert nagyon gyorsan összeállítható és igazi nyári étel. Nem kell órákig a tűzhely mellett állni, gyakorlatilag amint a tészta megfő, már szinte tálalható is.

Hozzávalók

Cukkinis tészta tejszínnel elkészítése

Ne ragaszkodj feltétlenül a leírt recepthez, nyugodtan változtass rajta bármit.

További cukkinis ételek receptje

Cukkini rajongásomat jól mutatja, hogy több mint 50 cukkinis étel receptjét osztottam meg. Néhány egyszerűt most is kiemelek.

A cukkini nagyon sokoldalúan felhasználható zöldségféle, ráadásul a nem túl kényes, nem igényes, egyszerűen nevelhető. Már sok cukkinis receptet megosztottam már, most itt egy újabb, a kapros-cukkinis csirkemell.

A legjobb cukkinis ételek receptjeit gyűjtöttem össze, mert a cukkini egyszerűen nevelhető, olcsó zöldség. Fontos erénye, hogy sokféleképpen felhasználható.

A cukkini könnyen termeszthető zöldség, ezért nyár közepén dömping van belőle a kertekben és a boltokban is igen jó áron férhetünk hozzá. Érdmes ilyenkor már a téli vitaminban szűkösebb napokra is gondolni és kidobás helyett hasznosítani a kertben termett felesleget. A cukkini télire többféle módon is eltehető. Lehet belőle savanyúság, befőtt, cukkinikrém és még rántott cukkinihez is elraktározhatjuk. Mutatom is az egyszerű és nagyszerű recepteket.

Exit mobile version