Site icon Balkonada

Cukkinis-diós sütemény – energiaszegényen is

Ha úgy gondolod, hogy szinte már minden cukkinis receptet kipróbáltál, akkor lehet, hogy tévedsz. Sütöttél már például süteményt cukkiniből? Most megteheted. Máris mutatom a  cukkinis-diós sütemény receptjét. Sőt azt is elmondom, hogy lehet ebből energiaszegény, diétázók és cukorbeteg által is fogyasztható változatot készíteni.

Cukkinis-diós sütemény hozzávalói

Cukkinis-diós sütemény elkészítése

Porga Júlia, akitől a receptet kaptuk diabetikus házi süteményeket készít kistermelőként. A recepteket úgy alakítja át, hogy megpróbálja az alapanyagokat kiváltani lassú felszívódásúval és egyáltalán nem felszívódóval. Elmondta, hogy lehet ebből a süteményből energiaszegény változatot készíteni. A fotókon is ez a változat látható.

Cukkinis-diós sütemény energiaszegény változatban

„A cukrot négyszeres erejű édesítővel váltom ki, nincs felszívódó szénhidrát tartalma, a liszt pedig itt fele sima, fele teljes kiőrlésű rozsliszt volt, a vaníliát aromával helyettesítettem. :)”

Nagyon köszönöm a receptet és a fotót Porga Júliának!

Tipp: Ha egyszerre túl soknak találjuk az elkészült mennyiséget, dobozba vagy alufóliába csomagolva le is fagyaszthatjuk. Jól fog jönni, ha nincs időnk sütni. Egyszerűen vegyük ki a fagyasztóból hagyjuk felengedni szobahőmérsékleten.

További cukkinis receptek

Exit mobile version