Site icon Balkonada

Burgonyafánk – kívül ropogós, belül puha köret

A burgonyafánk nagyon egyszerű, gyors és finom köret húsételek mellé. Különösen jól illik a ragus húsokhoz, például a zöldborsós-csirkemájas budapest szelethez. Mutatom is az egyszerű receptet.

Burgonyafánk receptje

Hozzávalói

Burgonyafánk elkészítése

Nem kell sokáig sütni, mert a krumpli már meg van főve. A tej azért kell bele, hogy szép piros legyen a színe. A zsemlemorzsától pedig kívül ropogós, belül puha lesz. Krokettszerű a végeredmény. Lényeg, hogy ne legyen kemény a massza.

Nagyon finom még néhány óra múlva is.

A fotón budapest szelet mellé lett tálalva.

Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Mészáros Erzsébetnek!

További köret ötletek

Hazánkban is egyre gyakrabban kerül az asztalra az egészséges és nagyon egyszerűen, gyorsan elkészíthető étel, a bulgur. Köret, főétel és saláta egyaránt lehet belőle. Mutatom az egyszerű technikát, amellyel percek alatt kitűnő ételt készíthetünk a szárított gabonából.

A kukoricasaláta bármilyen sült vagy rántott hús mellé ajánlható köret. Hidegen fogyasztjuk, ezért előre is elkészíthető. Vendégváráshoz, grillpartihoz is kitűnő.

Exit mobile version