A sokáig elálló teakekszekből sosem elég. Az alpesi teasütemény narancshéjjal készül, így igazi karácsonyi keksznek is tekinthetjük. Dobozban sokáig eláll, persze csak akkor, ha sikerül jól eldugni a család elől.
„Elkészült a siserehad részére a keksz karácsonyra. Isteni. Tavaly tanultam, narancsos keksz. Alpesi teasütemény a neve, Vass Lászlóné Edit receptje, Konyhamánia Edit módra Facebook oldalról. Lehet a fele tésztamennyiséget 7 dkg reszelt keserű csokival is ízesíteni, így lesz csokis kekszünk is.” – írta Wolf Márta.
Alpesi teasütemény hozzávalói
- 50 dkg liszt,
- 25 dkg porcukor,
- 20 dkg RAMA margarin,
- 1 csomag sütőpor,
- 2 db tojás,
- 1-2 narancs reszelt héja,
- 1 kiskanál rum
- 7 dkg reszelt csokoládé, ha kétféle kekszet akarunk.
Alpesi teasütemény elkészítése
- a tojásokat habosra keverjük a porcukorral, margarinnal, rummal, sütőporral,
- majd hozzáadjuk a reszelt narancshéjat,
- ha csokist is szeretnénk, itt kell hozzáadni az egyik feléhez a reszelt csokit,
- a tésztát én két részre vettem, hogy könnyebb legyen vele bánni,
- kb. 5 mm vastagra kinyújtani,
- formával kiszúrni és megsütni,
- 3,5 gáztepsivel lesz belőle,
- 180 fokra előmelegített, légkeveréses funkcióval kb. 10 percig sütöttem egy adagot,
- inkább maradjon világosabb,
- ha a szélső darabok már sötétednek, biztosan jó.
„A gyerekek imádják Nagyon finom. Lekvárral is összergasztható, ha akarod, de felébe kakaót keverve, csokis kekszet is tudsz belőle készíteni. Másnap dobozolom, amikor már alaposan kihűltek.”
Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!