Site icon Balkonada

Túrós pogácsa: egyszerű és fenséges

Ismét egy egyszerű és nagyszerű finomság, a túrós pogácsa receptjét osztotta meg velünk Vadady Mária. Ránéztem a fotóra, a receptre és rögtön tudtam, hogy ez nagy családi kedvenc lesz.

Túrós pogácsa receptje

Nekünk is van egy hasonló túrós receptünk, abban viszont nincs élesztő és kocka formára szoktuk készíteni dióval a tetején. Érdemes kipróbálni, a sós-diós vendégváró kockát.

Hozzávalók

Túrós pogácsa elkészítése

Oldalra nem dől, csak felfelé növekszik. Nálam 3 tepsinyi lesz ennyi tésztából. Amikor kihűlt be szoktam zacskózni és hogy mind föl ne faljam lefagyasztani. Ha a zacskóból kiöntve a szabad levegőn olvasztjuk ki, ugyanolyan ropogós külsejű, belül puha marad. Szoktam ízesíteni zsíron dinsztelt kis fejnyi apróra vágott hagymával a változatosság kedvéért, de ilyenkor kevesebb vajat teszek a tésztájába.

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Vadady Máriának!

További pogácsa receptek

Másodnap is puha pogácsa jól jön, ha előre kell, vagy tudunk dolgozni és nem akarunk kőkemény, kiszáradt sós süteményt rakni a családi asztalra. A jól bevált recept ismét egy olvasótól származik, aki nagy gyakorlatot szerzett sütögetés terén, hisz rendszeresen süt sós és édes süteményeket egyaránt. 

Ha azt mondom: sajtos, túrós, tepertős, zsíros, medvehagymás, burgonyás és megkérdezem, hogy vajon milyen ételről beszélek, szinte mindenki azonnal rávágja, hogy pogácsa. Hát persze, hogy az egyik legkedveltebb sós, sült tésztáról beszélek és el is hoztam a legjobb pogácsa receptek szubjektív válogatását. Szerintem mindenki megtalálja benne a kedvencét.

Exit mobile version