A sült alma a didergős téli esték megmentője. Gyorsan és egyszerűen elkészíthető, ha valami kényeztető finomságra vágyunk. Önmagában is kitűnő, de kedvünkre tölthetjük fahéjas cukorral, mézzel, dióval és/vagy lekvárral. A töltött sült alma töltelékeinek csak a kreativitásunk és a fantáziánk szab határt.
Töltött sült alma receptje
Az alma az egyik legegészségesebbnek tartott gyümölcs. „Naponta egy alma az orvost távol tartja – szól a mondás. Lehet benne valami. Ebből eredhet a karácsonyi szokás is, hogy a karácsonyi vacsoránál annyi szeletre vágnak egy almát, ahányan ülnek az asztalnál. Mindenki megeszik egy darabot, bízva abban, hogy a következő évben egészségesek lesznek és együtt marad a család.
Az almát nagyon jól használhatjuk desszertekhez is. Az egyszerű almás palacsintától az almás pitén át az almás-mákos paleo sütiig igen széles a választék.
Az almához nagyon jól illenek a téli melengető fűszerek, mint például a fahéj, gyömbér vagy a karadmon. Az én kedvencem a fahéjas cukorral töltött alma, de azt hiszem ideje kipróbálni az olvasók kedvenceit is. Miért is ne, hisz mindegyik hozzávalót imádom és igazán jól harmonizálnak egymáshoz.
Bagányné Irén: „Az én töltelékem: darált dió, méz, sárgabarack lekvár összekeverve, Majd még egy csomag vaníliás cukrot és a kifacsart citrom levéből néhány cseppet teszek hozzá. Nagyon szeretjük a diót mézzel. Nagyon finom.”
Hajas Irén: „Isteni a sült alma. Télen gyakran sütök én is. Baracklekvárt és diót teszek bele és még feltuningolom tejszínhabbal.
Nagyon köszönjük a kitűnő olvasói ötleteket!
Jó étvágyat!