Site icon Balkonada

Sertéstokány hentes módra

Időnként jól esik a régen elfelejtett recepteket elővenni. A 80-as években a menzákon, sőt az éttermek étlapjain is rendszeres vendég volt a sertéstokány hentes módra. Aztán jól kiment a divatból, étteremben ritkán találkozunk vele, de otthon azért érdemes néha elkészíteni.

A tokány erdélyi eredetű. Különböző módon ízesített apró, vékony csíkokra vágott húsdarabok adják az alapját. Készíthető sertés-, marha-, vad- és baromfihúsból is. Három legnépszerűbb változata a borsos tokány, az erdélyi tokány és hentes módra készülő tokány. De borssal, gombával, füstölt szalonnával készítve, tejföllel ízesítve is mennyei.

Wolf Márta a hentestokányt ajánlotta figyelmünkbe. „Petrezselymes rizst készítettem mellé. Régi étel, régebben megtalálható volt az éttermek kínálatában.”

Sertéstokány hentes módra hozzávalói

Sertéstokány hentes módra elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Wolf Mártának!

Exit mobile version