Site icon Balkonada

Rákóczi túrós, ahogy anyukám készíti

A rákóczi túrós a legismertebb magyar sütemények közé tartozik. Az ország bármely részén megtalálható a cukrászdák kínálatában, de az a jó benne, hogy otthon egyszerű recept alapján saját magunk is megsüthetjük az omlós tésztájú, túrós, habos finomságot. Ahogy a sütemények többsége, a Rákóczi túrós is sokféleképpen készül az ország egyes részein. Az egyszerű süteményt mi természetesen úgy, szeretjük leginkább, ahogy régről megszoktuk, a családi recepten soha nem változtatunk. 

Rákóczi túrós receptje

A rákóczi túrós süteménynek semmi köze a magyar fejedelemhez. Nevét onnan kapta, hogy Rákóczi János 1930-ban kiadottt szakácskönyvében jelent meg először az egyszerű recept.

Hozzávalók – közepes méretű tepsihez

Tésztához:

Töltelékhez:

Rákóczi túrós elkészítése

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

További túrós sütemény receptek

Búvár túrós sütemény az egyszerű kevert kakaós tészta közepén alámerülő túrós krém búvár mozdulatáról kapta a nevét. A nagyon egyszerű receptből és gyorsan készülő süti nem csak mutatós, de nagyon finom is. Minden bizonnyal hamar a család kedvence lesz.

Ha egy süti hozzávalói között ott a túró és a kakaó, akkor az már rossz nem lehet. A kakaós reszelt túrós süteményre Wolf Márta hívta fel a figyelmünket.

Beköszöntött az eper szezon, süssünk valami finomat eperből! Mit szólnál egy gyorsan, egyszerűen, sütés nélkül elkészíthető csokimázas, nagyon túrós, epres tortához? Jól hangzik ugye? Hátha még meg is kóstolnád!

Exit mobile version