Gyerekkoromban úgy neveltek, hogy ételt nem dobunk ki. Anyukámnak is mindig volt egy jó ötlete a maradék étel újrahasznosítására. Magam is követem ezt az elvet, ezért is örültem, amikor az egyik olvasóm pástétom pörkölt maradékból receptet osztott meg. Igazán jó ötlet ez az maradékból készített szendvicskrém, hisz nem kell a felesleges ételt kidobni, és nagyon jó reggeli, vacsora vagy szendvics alapanyag lehet belőle.
Pástétom pörkölt maradékból – szendvicskrém receptje
Biztos jártál már úgy, hogy vendégek jöttek és nem tudtad pontosan kiszámítani, hogy mennyit főzzél, mekkora mennyiségre lesz szükség. bevallom, velem már többször is megesett. Az elég blamás lenne, ha nem elég a kaja, ezért szinte mindig sokkal többet főzök, mint kellene. Aztán megmarad egy csomó, amit vétek lenne kidobni, a fagyasztó kapacitása is véges. Ezért is örültem annyira Baráth Rozália pástétom receptjének. Igazán jó ötlet és nincs több kidobott étel!
Magam részéről is megpróbálok minden maradékot újrahasznosítani. Sok mindenből lehet például pizza feltét, melegszendvics alapanyag, valami rakott zöldséges étel vagy épp egy finom szendvicskrém.
„Pörkölt maradékból készült „pástétom „…nagyon finom pirítóssal, gyümölccsel!
A maradék pörköltet ledaráltam, majoránnát, mustárt, fokhagymát, főtt tojást adtam még hozzá. Ízlés szerint mehet bele más is. Folpackra öntöttem, feltekertem. Egyik végét begumiztam majd jól össze zötyköltem, hogy ne legyen levegős. csak utána gumiztam be a másik végét. Majd mehet is be a hűtőbe! Pár nap alatt elfogy, de ha kicsit sokkalom, akkor kis dobozban lefagyasztom. Nagyon finom.”
Nagyon köszönjük a kitűnő ötletet Baráth Rozáliának!
Jó étvágyat!
További szendvicskrém receptek
Az iskola kezdéssel jön a gond is, mit készítsünk a gyereknek. Egy idő után a legjobb szendvics is unalmassá válik. Kivéve, ha van jó pár szendvicskrém receptünk, amelyeket váltogatva változtossá tehető az étrend. Olyan egyszerű és szuper szendvicskrém recepteket hoztam, amelyekből némi feltéttel és zöldséggel kiegészítve fenséges tízórai varázsolható.
A fenséges padlizsánkrém receptet ismét egy olvasónk szolgáltatja nekünk. A sült padlizsán üde íze nem kíván különösebb ízesítést, de tehetünk bele majonézt vagy akár mustárt is.
A tojáskrém egyszerűen elkészíthető és jól felhasználható, egészséges élelmiszer. A tojáskrém kenyérre kenve önmagában is nagyon finom, de tartalmasabb szendvicsekhez is jó alapanyag. Tetejére snidling szárakat vagy snidling virágokat tehetünk.