Site icon Balkonada

Paradicsomszósz egyszerűen és fenségesen

A paradicsomszósz vagy paradicsommártás nagyon sokféleképpen készülhet. Szinte a világ minden részén ismerik, de mindenhol más ízesítéssel, más recept alapján készítik. Azt a változatot, amit mi magyarok kedvelünk, más országokban nem ismerik. A főtt vagy sült húsok mellé kitűnő fogás egyszerűen és gyorsan elkészíthető.

Paradicsomszósz, ahogy mi szeretjük

A paradicsomszósz megnevezés sokféle, elsősorban paradicsomból készült szószra utalhat. A világon leginkább a mexikói salsák és az olasz tésztaételek szószalapjaként ismert.

„A lányom és az én kedvencem a paradicsomszósz, bármilyen sült húshoz adhatjuk, vagy csak zsíros burgonyával fogyasztva is nagyon finom.”

Hozzávalók – 4 főre

Elkészítése

Tipp: Házilag eltett paradicsomlével is készíthetjük. Azzal ugyanígy készül, de mivel az általában hígabb, azt nem kell vízzel hígítani.

Nagyon köszönjük a szuper receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version