Site icon Balkonada

Paradicsomos káposzta főzelék receptje

A paradicsomos káposzta főzelékről az a képzetem volt, hogy olyan megosztó, mint a tökfőzelék. Félve tettem a fel a fotót a Kertemből tálalva Facebook csoportba, hogy szereti-e egyáltalán valaki rajtam kívül. A rengeteg igen válasz megdöbbentett. Elhoztam hát az egyszerű receptet, megmutatom, hogy készítjük mi a paradicsomos káposzta főzeléket. Ezt talán még azok is megszeretik, akik annak idején utálták az iskolai menzán.

A Facebook csoportunkban abszolút csúcsot ért el a kérdésem mellé feltett fotó a tetszikek számát tekintve. A hozzászólások száma sem volt kevés és csak elvétve akadt olyan vélemény, hogy valaki nem szereti. Többen épp a kép alapján kaptak kedvet ahhoz, hogy újra elkészítsék. Akadt olyan is, akinek a gyerekkori menzákat juttatta eszébe.

A paradicsomos káposztát én gyerekkoromban is szerettem, nem úgy, mint a paradicsomos burgonya főzeléket. Ettől a mai napig kiráz a hideg, igaz nem is kóstoltam mostanában. Az is hozzátartozik a történethez, hogy az egyszerű burgonyafőzelék sem volt a kedvencem gyerekként, most pedig már szeretem jó sok babérlevéllel. Talán így lennék a paradicsomos krumpli főzelékkel is, ha egyszer újra megkóstolnám.

A paradicsom az egyik legfontosabb alapanyagunk, rengeteg étel készíthetünk belőle, még akár kavart tésztás álomsüteményt is.

Paradicsomos káposzta főzelék hozzávalói

Paradicsomos káposzta főzelék elkészítése

Bármilyen feltéttel tálalhatjuk. Jól illik hozzá a fasírozott vagy a finom sült hús is.

Jó étvágyat!

Exit mobile version