Site icon Balkonada

Narancsos-citromos sütőtök dzsem

A narancsos-citromos sütőtök dzsem igazi téli finomság. A pikáns dzsem kitűnő magában, vajas kenyérre, palacsintába, buktába vagy bármilyen más süteménybe. Elkészítése nem bonyolult, olvasónk el is árulja a hozzávalókat és a  főzés mikéntjét.

Narancsos-citromos sütőtök dzsem

A sütőtök olyan fontos anyagokat tartalmaz, mint a kálcium, cink, mangán, réz, vas,foszfor, C-vitamin, karotin, biotin, niacin, pantoténsav, A-, B1-,B2-, B6-vitaminok és folsav.

A sütőtök élénksárga színét a bétakarotinnak köszönheti, ami a szervezeben A-vitaminná alakul át, ami nélkülönözhetetlen a szem egészségéhez és jót tesz a bűrünknek is, egészségesebbé, szebbé varázsolja. 100 gramm sütőtök a napi ajánlott A-vitamin több mint kétszeresét tartalmazza. Emellett lutein és zeaxantin is van benne, ez a két antioxidáns csökkentik a szürkehályog és az időskori makualdegeneráció kialakulásának esélyét.

Kiváló immunerősítő, emellett nagy segítségünkre van a szervezetünket megtámadó vírusok legyőzésében.

Hozzávalók

Narancsos-citromos sutőtök dzsem elkészítése

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet!

Exit mobile version