Site icon Balkonada

Medvehagyma krémleves receptje

A medvehagyma krémleves igazi tavaszi íz. Pont olyan üde és friss, amilyenre a szervezetünk ki van éhezve a hosszú téli napok után. Olvasónk receptjét igazán érdemes kipróbálni.

Medvehagyma krémleves receptje

A medvehagymát napjaink slágernövényének is hívhatjuk. Immunrendszert-erősítő, antibakteriális és méregtelenítő hatása miatt fogyasztása tavasszal különösen javasolt. Több gyógyhatása mellett többek közt enyhíti a fejfájást és a szédülést is.

A virágzás előtt gyűjtött levelei, virágai és hagymája is használható. Feldarabolva a medvehagyma levele fűszerként alkalmas salátákba. Jól illik a tojásos és túrós ételekbe. Feldolgozható pestónak, de olajat is ízesíthetünk vele. Levele megdinsztelve vagy megsütve finom zöldségként szolgál. Elviseli a magas főzési hőmérsékletet is, de nem jó sokáig főzni, mert íze keserű lesz. Mindig csak óvatosan alkalmazzuk, mert intenzív íze gyorsan eluralkodik bármilyen fogáson.

Hozzávalók

Feltét:
4 szelet kenyér felkockázva, megpirítva

Medvehagyma krámleves elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Kordics-Újvári Veronikának!

További hasonló ételek receptek

A fokhagymakrémleves nekem is nagy kedvencem. A nagymamám sokat főzött nekem gyerekkoromban. Egyrészt mert szerettem, másrészt mert gyorsan elkészült és olcsó volt. Most olvasónk árulja el, hogy készül náluk. 

Medveshagyma szezonban kár lenne kihagyni a fűszeres gyógynövényt az étkezésünkből, így hát elhoztam a medvehagymás receptek legjobbjait. Az újra felfedezett, intenzív illatú gyógynövénynek a virágzás előtt gyűjtött levelei, virágai és hagymája is fogyasztható és sokoldalúan felhasználható. Lehet belőle fűszervaj, leves vagy pogácsa is.

Exit mobile version