Site icon Balkonada

Majonézes burgonyasaláta

A majonézes burgonyasaláta egy szuper köret, ami halakhoz, húsokhoz, de még vegetáriánus ételekhez is nagyon jól illik. Hidegen fogyasztjuk, még jót is tesz neki, ha előbb elkészítjük és van idő arra, hogy összeérjenek az ízek.

Majonézes burgonyasaláta

A karácsonyi menühöz tökéletes…
Akár sült csirkéhez, önállóan akár pirítóssal fogyasztva….. bármilyen sült, főtt hús vagy rántott hal, gomba, hús mellé, rántott, bundázott zöldségek mellé is ajánlom ezt a finom krumplisalátát😉

Hozzávalók

Majonézhez:

Tartármártáshoz:

Elkészítése

Nagyon-nagyon finom! Készítsétek el!
Jó étvágyat kívánok hozzá! 🙂 🥔🥚🧅🎄❄️☃️

Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!

Tipp: Saját tapasztalatom, hogy nagyon jól illik bele az alma is. Egy-két megmosott almát szoktam héjastól apró kockákra vágni és belekeverni.

Schmidt Gáborné tippje: „Én minden évben elkészítem, de egy picit másképp. A héjaban főtt krumplikat felkarikázom, hozzáadom a szeletelt lila hagymát, majd felöntöm egy ecettel, cukorral sóval, pici fehér borssal ízesített lével. Így hagyom egy éjszakát állni. Másnap leöntöm a levet róla és hozzákeverem a recept szerinti majonézes mártást. Sokkal ízletesebb lesz, ha előtte áll az ecetes salátalében.”

További burgonyasaláta receptek

Exit mobile version