Site icon Balkonada

Hűsítő kovászos uborka leves receptje

A kovászos uborka leves a leghűsítőbb nyári leves, amit valaha is ettem. Egy forró nyári napon a Pannonhalmi Apátság éttermében kóstoltam először jó pár éve. Nagyon üdítő volt a kánikulában a finom, savanykás, jól lehűtött leves. Azóta rendszeresen készítem. Nagy előnye, hogy nemcsak hűsít, de gyorsan elkészíthető és még főzni sem kell. Már mutatom is az egyszerű receptet. 

Nagy előnye, hogy nemcsak hűsít, de gyorsan elkészíthető és még főzni sem kell. Természetesen házilag készített kovászos uborkát használtam, amit krumplival készítettem.

Kovászos uborka leves receptje

Hozzávalók

Kovászos uborka leves elkészítése

Tipp:  jól illik hozzá a fokhagymás pirítós. A pirított szalonna helyett kolbász chipsszel is megbolondíthatjuk.

Jó étvágyat hozzá!

Exit mobile version