Site icon Balkonada

Könnyű piskótatekercs házi lekvárral receptje

Igazi retró és ugyanakkor megunhatatlan sütemény a könnyű piskótatekercs, ami házi baracklekvárral töltve a lefinomabb. A 4 tojásból sütött hagyományos piskóta tésztáját még melegen feltekerjük, hogy felszeletelésnél magkapjuk a csigaformát. A recept egyszerű és gyors, az elkészült sütemény pedig fennséges. Kell ennél több?

Könnyű piskótatekercs házi lekvárral receptje

A piskóta az egyik leggyakrabban használt sütemény alap. Aprósüteméynekhez és tortákhoz is gyakran készítsük, lekvár, gyümölcs épp úgy illik hozzá, mint bármilyen vajas krém. Ha van egy jó repectünk, akkor gyorsan elkészíthető.

Hozzávalók – 30 * 40 cm-es tepsihez

Tetejére:

Lekváros piskótatekercs elkészítése

Tipp: A piskótatekercset a lekvár helyett bármilyen vaníliás vagy gyümölcsös krémmel is megtölthetjük, legjobb talán a csokis, vagy kávés krémmel tölteni. De így készül az epres piskótatekercs is.

Nagyon köszönjük a kiváló receptet Bedi Istvánnénak!

Tanácsok piskóta sütéséhez

Egy bevált piskóta recept mindenkor jól jön, vendégvárás vagy családi ünnepek előtt különösen. Illésné Nagy Mária receptjeiben sosem kell csalódni, biztos vagyok benne, hogy az általa leírt piskóta recept is sokaknak kedvére lesz.

Sokan vizes piskóta néven ismerik az elronthatatlan piskóta receptjét. Kordics-Ujvári Veronika – aki megosztja velünk, hogy készíti – egyszerűen csak „valami”-nek hívja.

Csodás találmány a piskóta. Akár tortaformába sütjük, akár vékony lapra a feltekeréshez, számos süteményt készíthetünk belőle. Elég csupán a krémet megváltoztatni és már is egész más édességet kapunk. Wolf Márta elárulja, hogy készül a klasszikus, mindig magasra növő, tökéletes piskóta, amit még az anyukájától tanult.

Exit mobile version