Site icon Balkonada

Klasszikus madártej receptje

Ha gyerekkoromban beteg voltam, két ételt biztos készített anyukám. Húslevest és madártejet. A húsleves leginkább csirkehúsból készült, mert a csirkék kéznél voltak, ott rohangáltak a hátsó udvarban. A madártejhez pedig adott volt a tojás, tej pedig mindig kapható volt a tejcsarnokban, ahova a gazdák bevitték a felesleget. A klasszikus madártej azóta is nagy kedvencem. Nyáron, jól lehűtve igazi hűsítő finomság.

Klasszikus madártej receptje

A madártej francia eredetű desszert, mely tojásfehérjéből felvert habgaluskákat tartalmazó vaníliás tejsodó.

Hozzávalók

Madártej elkészítése

Nagyon köszönöm a fotót Zombori Évának!

Tipp: Ha a hab készítést túl macerásnak találjuk, mikrohullámú sütőben is elkészíthetjük. Bár az íze nem lesz pont olyan, de gyors és biztos megoldás, így garantáltan nem esik össze a hab. Egy lapos tányérra halmozzunk nagyobb gombócokat a felvert tojásfehérjéből és egy percig mikrózzuk.

Vaníliasodós receptek

A vaníliasodó név talán egy kicsit flancosan hangzik és sokan valami nagyon bonyolult dologra gondolnak a hallatán. Pedig a sodó nem más, mint süteményekhez való, édes és melegen tálalt öntet. Elkészítése pedig egyáltalán nem bonyolult. Nagyon finom aranygaluskához, rétesekhez vagy piskótákhoz is. Már is mutatom a vaníliasodó receptjét.

Az aranygaluska vaníliasodóval nagy családi kedvencünk. Nem épp egy fogyókúrás étel, sőt. A dióval megszórt kelt tészta és a főzött vaníliasodó igen jól harmonizál egymással. A sodót természetesen nem pudingból készítjük, mert úgy talán egyszerűbb, de az íze meg sem közelíti, a főzött vaníliamártásét. Íme a fenséges étel receptje!

Exit mobile version