Site icon Balkonada

Isteni almatorta receptje

Az isteni almatorta receptje olvasónktól származik. Különlegességét a finomsága mellett a szépsége adja. Alma helyett naranccsal is jól működik, de bármilyen gyümölcs mehet a tetejére, ami nem túl tocsogós, pl. áfonya, meggy, még akár rebarbara is.

Isteni almatorta receptje

Az alma a legismertebb gyümölcsünk, szerte a világon termesztik, fogyasztják a több ezer fajta valamelyikét. Finom íze mellett vitamintartalma és egészséges volta miatt kedvelt. Húsa 8-13 százaléknyi gyümölcscukrot és 10-15 mg C-vitamint tartalmaz. A- és B vitamin, folsav, kalcium, magnézium, kálium, kéntartalma is jelentős. Rostanyaga, a pektin sokféle jótékony hatást gyakorol az emberi szervezetre: rendezi a székletet (főzve, párolva a hasmenés, nyersen a székrekedés ellen hatásos). Kedvezően hat a bélflórára, csökkenti a vér koleszterinszintjét, magas káliumszintje a magas vérnyomásúaknak segíthet.

Sok süteményünk tölteléke lehet, de készülhet belőle sült alma is, amiből akár tejszínes sültalma likőrt is készíthetünk.

Hozzávalók

Isteni almatorta elkészítése

Nem fogyókúrás, de legalább van benne egészséges rész is és nem mellesleg nagyon finom.

Alma helyett naranccsal is jól működik, de szerintem bármilyen gyümölcs mehet a tetejére, ami nem túl tocsogós, pl. áfonya, meggy, még akár rebarbara is.

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Syléne Ketewannak!

További almás sütemény receptek

A fincsi pudingos almás sütemény recepje Veronikától származik, aki már nagyon sok egyszerű és finom étel, köztük sok sütemény elkészítésének módját megmutatta már a blog olvasóinak.

Az őszt nem úszhatjuk meg almás sütemények nélkül. Bármelyik fajtát választjuk is, nem nyúlhatunk mellé. A reszelt almás sütemény egyik fő erénye a gyorsasága és egyszerűsége. Kitűnő, ha valamit gyorsan összedobnánk a család kedvére.

Almás pite golyó receptet osztott meg Kordics-Ujvári Veronika a Kertemből tálalva – házias receptek Facebook csoportunkban. Az egyszerű és nagyszerű desszert recept igen népszerű lett és többen azonnal ki is próbálták. Most itt is megmutatom a recept, most már te is elkészítheted a sütés nélküli finomságot.

Exit mobile version