Site icon Balkonada

Gyümölcssaláta, az igazi vitaminbomba

Télen nálunk hetente többször készül gyümölcssaláta. A többi évszakban nem igen, mert akkor inkább magában, frissen fogyasztjuk a gyümölcsöket. Ráadásul, akkor mindig hazai és nem messzi tájakon érlelt gyümölcsöket fogyasztunk.

Télen igen kevés hazai gyümölcsöt találunk, ezért is fanyalodunk rá ilyenkor a vitaminokban gazdag déli gyümölcsökre. Azért egy kis magyar alma ilyenkor is kerül bele, de inkább a C vitamin dús kivi és narancs dominálnak.

Az a legjobb benne, hogy ilyen formában még az is megeszi a gyümölcsöket, akibe egyébként nem lehet beletuszkolni.

Igazi recept nincs, mindig olyan gyümölcs kerül bele ami épp itthon van, de azért leírom, hogy a fotón találhatóba mit tettem.

Gyümölcssaláta hozzávalói

Gyümölcssaláta elkészítése

Nekem épp nem volt itthon dióm, így az lemaradt a tetejéről. Pedig szerintem nagyon illik hozzá, rengeteg vitamint tartalmaz és az is jó, hogy van mit rágni.

Főként savanyú gyümölcsöket használtam, ezért került rá méz. Édes gyümölcsök vagy befőttek használatakor citrom levét csepegtethetjük rá.

Olvasók ötletei a gyümölcssalátához

Szécsény Zuszanna: „Igen gyakran készítek, egyszerűen csak úgy hívjuk, hogy gyümölcssali. Citrommal locsolom meg, isteni🤗😋”

Varbai Gitta: „Én is szoktam, narancs, kiwi, grapefruit, ananász és egy kis méz. És kész.”

Baráth Rozália: „Én alma lével szoktam fel önteni és egy stampedli rumot bele. Akkor pár napig lehet eszegetni tejszínhabbal. Nagyon fincsi! :)”

Exit mobile version