Site icon Balkonada

Farsangi fánk sütőben sütve, olaj nélkül

A farsangi fánk sütőben sütve igazi megváltás az érzékeny gyomrúaknak. Még az is bátran fogyaszthatja, akinek a gyomra nem bírja az olajban sült ételeket. Most az is fánkozhat, aki nem bírja az olajos ételeket vagy utálja az olajszagot a konyhában. Olvasónk elárulja, hogy készítette.

Farsangi fánk sütőben sütve receptje

Józsa Beatrix osztotta meg tapasztalatai.

„Ugyanúgy készül, mint a hagyományos farsangi fánk, de kelesztés után tepsibe teszed, a közepébe házi lekvárt pakolsz és megsütöd. Nem szoktam semmivel megkenni. Úgy gondolom, hogy a további megemelkedést gátolná, ha lezárnánk valamivel.

Nagyon kellemes. Nincs gyomorfájdalom és nincs olajszag a konyhában. Csak ajánlani tudom.”

Hagyományos fánk hozzávalói

Farsangi fánk sütőben sütve elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Rózsa Beatrixnek!

Jó étvágyat!

További fánk receptek

Ha édesség, akkor a téli hónapok legnagyobb sztárja a fánk. A január hatodikai vízkereszt napján induló, és húshagyó keddig tartó farsangi időszak legkedveltebb desszertje. Többféle receptje és megjelenési formája ismert. A farsangi időszakhoz viszont a szalagos fánk illik a leginkább. Az a jó zamatos, szalagos, ami mellé még jobban fogy a finom házi baracklekvár. Februárban mindig előkerül a régi recept, mert a nagymama szalagos fánkjának nincs párja. Nézzük, hogy készül a farsangi szalagos fánk!

Ha farsang, akkor fánk. Nekem a szalagos fánk a nagy kedvencem, de a farsangi csörögefánk elkészítése sokkal egyszerűbb és a még a szalag miatt sem kell aggódni.

Kifogyhatatlan a fánk receptek száma. De végülis farsang időszakában van a fánkok szezonja is. A tölcsérfánk egy normál tölcsérből csurgatva kerül a zsiradékba, ettől kapja különleges formáját. Vékonyságának köszönhetően pedig ropogósságát. 

Exit mobile version