Site icon Balkonada

Dupla gyümölcsös öntet fagyihoz, gombóchoz, sütihez

A dupla gyümölcsös öntet garantáltan elnyeri a család minden tagjának tetszését. A sokoldalúan hasznosítható öntet a gyümölcsszezonban kihagyhatatlan, főleg savanyú gyümölcsökből finom. Leggyakrabban fagyihoz, palacsintához, gombóchoz, sütihez vagy pohárkrémként tálalom. Szinte bármihez adhatjuk, akár egy egyszerű joghurtot vagy egy szimpla piskótát is feldobhatunk vele.  

Dupla gyümölcsös öntet receptje

A dupla gyümölcsös elnevezést onnan kapta, hogy a gyümölcsök egy részét főzzük az öntetben, a másik részét pedig már csak a végén adjuk hozzá. A frissen belekerült gyümölcsök nemcsak friss ízt kölcsönöznek az öntetnek, de az öntet állagának is jót tesznek az egészben maradt gyümölcs darabok.

Hozzávalói

Dupla gyümölcsös öntet elkészítése

+1 Tipp: Vegyes gyümölcsből is készülhet és akár fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk, ilyenkor fagyottan mehet a karamellre.

Dupla gyümölcsös öntet felhasználása

Előszeretettel használom ezt az öntet például túrógombóchoz és az öt perces mikrós sütihez is. De nagyon jól feldobja az egyszerű vanília fagyit vagy vaníliás krémmel töltött palacsintát is.

A túrógombóccal sokáig sehogy sem boldogultam. Vagy szétfőtt, vagy túl kemény lett. Mióta rátaláltam az egyszerűen elkészíthető és könnyű túrógombóc receptre, azóta nincs selejtes túrógombóc, mindig nagyon jól sikerül. Ebben az időszakban duplaepres eperöntetet adok hozzá.

Az 5 perces mikrós süti elnevezés egyáltalán nem túlzás. Igazi függőséget okozó, remek süteményt hoztam. Nagyon egyszerű, gyors és isteni finom. 

Exit mobile version