Site icon Balkonada

Lekváros-diós linzer receptje – egyszerű, gyors süti

Lekváros-diós linzer sokkal finomabb, mint egy linzer alaptésztából készülő sima linzer. A darált cukros diótól sütés közben kellemes karamelles ízt kap, ami megkoronázza az egyszerű süteményt. Házi sárgabarack lekvárral a legfinomabb. 

Lekváros-diós linzer receptje

Hozzávalók

Tésztához:

Tetejére:

Összeragasztáshoz:

Lekváros-diós linzer elkészítése

Tipp: Érdemes egy nappal előbb elkészíteni, egy éjjel alatt megpuhul.

Nagyon köszönöm a receptet Bedi Istvánnénak!

További linzer receptek

A tökmagos linzer karácsonyra is ideális sütemény. Finom, kiadós, gyorsan elkészül és mindig jól jön egy kis változatosság. A tökmag teli van értékes tápanyagokkal, rendszeres fogyasztása nagyon sok élettani hatással van az emberi szervezetre.

A linzertészta nagyon egyszerűen elkészíthető és sokoldalúan felhasználható. Sós és édes sütemények egyaránt készülhetnek belőle. Sokan azt gondolják, hogy a linzer, a linzerkarika Linz városáról kapta a nevét és ez is egy a sok osztrák finomság közül, de az igazság az, hogy a linzer magyar finomság. Elárulom a történetét is jó néhány recepttel megmutatom, hogy készülnek a legjobb sütemények linzertésztából.

A diós habos linzerkarika olvasónk gyermekkorának egyik kedvenc süteménye volt. Igazi nagymama süti, amiből sosem tudott túl sok készülni, és amit az unokák sosem tudtak megunni. Szerencsére a kitűnő recept a hosszú évek során is megmaradt és most már olvasónk maga készítheti el az unokáinak.

Exit mobile version