A csirkemájas töltelék alkalmas arra, hogy megtöltsük vele a csirkecombokat, de akár arra is, hogy külön megsüssük és így tálaljuk a sült húsok mellé. A csirkemáj és a finom fűszerek igazán ízletes tölteléket eredményeznek.
Csirkemájas töltelék töltött csirkecombokhoz
Hozzávalói – jó nagy adaghoz
- 50 dkg csirke- vagy pulykamáj,
- 3 db tojás,
- 1 nagy fej vöröshagyma,
- 6 db zsemle,
- só,
- bors,
- majoranna,
- őrölt paprika,
- petrezselyem zöldje,
- zsír vagy olaj.
Elkészítése
- Száraz vagy 1-2 napos zsemlét meleg vízbe áztatunk.
- Közben a hagymát apróra vágjuk.
- A csirkemájat vagy pulykamájat elkapargatunk egy deszkán.
- Kevés zsiradékon megpirítjuk a hagymát.
- Rátesszük a májat, sózzuk, borsozzuk, majorannát, kevés őrölt piros paprikát adunk hozzá.
- Kevergetve pároljuk, megkóstoljuk, tetszés szerint ízesíthetjük.
- Nem kell sokáig párolni, levesszük a tűzről.
- Kinyomkodjuk a vizet a zsemléből.
- Belekeverjük a májba.
- Összevágott petrezselyem zöldjét és tojásokat adunk hozzá, jól átkeverjük.
- Tetszés szerinti kiolajozott formába, tepsibe tesszük, vagy töltünk vele húst, csirkét.
- Készre sütjük. Akkor kész ha már nem vizes, kicsit tömörebb az állaga, kb. 40 perc kell hozzá.
Tipp: Adhatunk hozzá pl. gombát apróra vágva, (vigyázzunk, mert ilyenkor 1-2 nap alatt el kell fogyasztani! ) fokhagymát is, vagy bármit, amit szeretünk…. 🙂 Sütéskor a formát vagy tepsit kibélelhetjük bacon szalonnával, nagyon finom így is.
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!