Citromos kuglóf receptet kaptunk Sinka Erikától kedvcsináló fotóval. Szinte érzem a gőzölgő kuglóf illatát, ahogy a friss cirtus illat is kiáramlik belőle.
Citromos kuglóf receptje
„A citromos sütimhez hasonló a receptje.” – ajánlotta a figyelmünkbe Sinka Erika a finom kuglófot. Erika másik kuglófja, a karácsonyi ajándéknak is kitűnő gyors kuglóf már igen nagy sikert aratott itt a blogon. Csak úgy, mint Illésné Nagy Mária túrós kuglófja és ünnepi dobos kuglófja. Úgy tűnik a kuglóf örök kedvenc, bármilyen formában készül is.
Hozzávalók
- 4 tojás sárgája,
- 100 g cukor,
- 80 g vaj,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 120 g Nagyi titka extra finom süteményliszt,
- 1 zacskó sütőpor,
- 1 kávéskanál szódabikarbóna,
- 1 citrom héja és leve,
- 1-2 evőkanál citromfű szörp,
- 4 tojás fehérje habbá verve,
- 1 evőkanál kakaópor.
Elkészítése
- a 4 tojás fehérjét egy csipet sóval habbá verjük,
- egy másik tálban összekeverjük a 4 tojás sárgáját a cukorral és az olajjal,
- a lisztbe belekeverjük a sütőport és a szódabikarbónát,
- a tojásos masszába felváltja beleadagoljuk a lisztet, a citrom levét és a citromfű szörpöt,
- vaníliás cukorral és citromhéjjal ízesítjük,
- majd óvatosan hozzákeverjük a felvert tojás fehérjéket,
- a massza 3/4-ét beleöntjük a kuglófformába,
- majd a maradék 1/4 részhez 1 evőkanál kakaót adunk, ettől lesz „bocis”
- belecsurgatjuk a formába öntött tésztába,
- Kuglófformában sütöttem nagyon lassan: 5-10 perc 150 fokon, majd további 30-40 perc 100 fokon, légkeveréses módban. De kísérletezzetek, mert nagyon sütő függő!
A citromfű szörptől csodás aromája lett….és amíg sült…tudtam, hogy mennyei lesz!
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Sinka Erikának!