Site icon Balkonada

Ellenállhatatlan bodzás palacsinta, ahogy én szeretem

Ha május akkor bodzavirágzás és az elmaradhatatlan bodzás palacsinta. A bodzás palacsinta pofon egyszerűen elkészíthető, az íze pedig fenséges. Önmagában is fennséges, de vanília fagylalttal megbolondítva igazán különleges, mennyei aromájú desszertet kapunk. 

Bodzás palacsinta receptje

A bodza az egyik legsokoldalúbban felhasználható gyógynövényünk. A májusban megjelenő fehér virágok flavonoidokat, szaponinokat, illóolajat, némi cukrot és C-vitamint tartalmaznak. A friss vagy szárított virágzatból frissítő tea és üdítőital is készíthető. A bodzatea nyugtató, izzasztó vagy vizelethajtó hatása miatt népszerű. Kedvencem azonban a bodzás palacsinta, aminek a receptjét szívesen megosztom.

Bodzás palacsinta 

Hozzávalók – 12 palacsintához

Bodzás palacsinta elkészítése

Már önmagában is isteni, de tovább bolondíthatjuk, ha egy kis vanília vagy citrom fagyit adunk hozzá. Díszítésként akár mentát, akár citromfüvet rakhatunk a tányérra. A meleg palacsinta és a hűs fagyi kitűnő párosítás. Nem egy fogyókúrás étel, de hát olyan rövid a bodzaszezon és kell néha egy kis kényeztetés.

Akár úgy is készítheted, hogy a virágokat belekevered a palacsinta tésztába, de szerintem ahogy én készítem, úgy sokkal intenzívebb a bodza íze és a végeredmény sokkal látványosabb és ízletesebb.

Bátran ajánlom kezdő és gyakorlatlan háziasszonyoknak is. Elronthatatlan, gyors és biztos siker.

Jó étvágyat!

További bodzás receptek

A bodzavirágból nagyon finom üdítőitalok és egyéb csemegék készíthetők. Személyes kedvencem a bodzaszörp és a bodzás palacsinta. A rántott bodzavirág hasonló a bodzás palacsintához, mégis más egy kicsit.

Bodzavirág dzsem egy különleges finomság, amit érdemes elkészíteni, ha be tudunk szerezni jó adag tiszta bodzavirág tányért. Akik szeretik a bodzaszörpöt, a rántott bodzát vagy a például a bodzás palacsintát, azok garantáltan ezt a pikáns lekvárt is imádni fogják.

A fekete bodza méltán az egyik legkedveltebb gyógynövény, a gyógyszer iparban is használják. Virága egészben, tésztában, palacsintaként kisütve és cukorral megszórva kitűnő desszert. Tea, szörp, alkoholos ital, méz, leves, színezőanyag, savanyúság, ecet készíthető belőle. A hagyományos angol ketchup egyik fő alkotórésze. Most kitűnő, házilag elkészíthető bodzás üdítőital recepteket hoztam.

Exit mobile version