Site icon Balkonada

Bazsalikomos paradicsomlekvár

Bazsalikomos paradicsomlekvár az olaszos ízek kedvelőinek kamrájából nem hiányozhat. Főleg, ha a paradicsom is megterem a kertben. Egyszerű és nagyszerű a recept és kitűnő a végeredmény.

Bazsalikomos paradicsomlekvár

Kovács Katalin készítette a különleges paradicsomlekvárt, amit az alábbi szavakkal ajánlott figyelmünkbe: „Igazából ez bazsalikomos sürített paradicsom, pici cukorral ízesítve és dzsemfixet tettem bele, hogy lekvárszerű legyen. Mi leggyakrabban reggelire, rántotta, sült szalonna, tepertő mellé fogyasztjuk.”

Paradicsomlekvárhoz keményhúsú és kevés levet és kevés magot tartalmazó paradicsomfajta a legalkalmasabb. Ilyen például a lucullus paradicsom.

Hozzávalók

Elkészítése

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Kovács Katalinnak!

Exit mobile version