Site icon Balkonada

Adventi koszorú mézeskalácsból

Adventi koszorú mézeskalácsból is készíthető. Magam még sose álltam neki, mert egy kicsit macerásnak tartom és szeretem, hogy az adventi koszorúm alapja örökzöldekből áll. Takács Ildikó olvasóm viszont évek óta készíti és most meg is osztja hasznos tapasztalatait.

Adventi koszorú mézeskalácsból készítése házilag

„Évek óta mézeskalácsból készítem az adventi koszorút(kat). Az idei egyik recepttel, tapasztalatokkal. Használjátok. 🙂

Sok próbálkozás után a bevált tészta (a négy koszorúhoz ,díszítéshez + enni másfélszeres adagból sütöttem).

Hozzávalók

Adventi koszorú mézeskalácsból elkészítése

Íróka

Mivel kevés az időm, a múlt héten megsütöttem mindent, tegnap előtt díszítettem. 🙂

Nagyon köszönjük Takács Ildikónak hasznos tanácsokat!

További mézeskalács receptek

A mézeskalács kisokos készítésével arra vállalkozom, hogy mindent elmesélek az édes sütemény eredetéről, készítésének fortélyairól és díszítésének praktikáiról. Tarts velem egy tartalmas ízutazásra a mézeskalács körül!

Többféle mézeskalács receptet is megosztottam már az előző bejegyzéseimben. Sőt írtam egy összefoglalót is a legjobb mézeskalácsokról. Ideje, hogy hogy foglalkozzunk egy kicsit a kedvelt karácsonyi édesség dekorálásával is. Hogy készül a cukormáz, mi az a kalácsfény és a terítőmáz? Most mindezt elárulom, mert itt vannak a legjobb trükkök mézeskalács díszítéshez.

Ha karácsony, akkor mézeskalács. Minden mennyiségben és formában. Már mutattam egy válogatást a legjobb mézeskalács fűszerkeverékes süteményekből, de most itt egy újabb finomság: a mézeskalács linzer receptje.

Exit mobile version