Gyakran a legegyszerűbb összetételű ételek a legfinomabbak. Ezeknek nincs grammra kiszámolt pontos recepetje. A szakács leleményessége és szíve az, ami igazán különlegesre fűszerezi. A zöldségleves tarhonyával egy egyszerű ötletből született és az egész család imádta.
Zöldségleves tarhonyával
„A cél az volt, hogy felhasználjam a főtt krumpli levét…..egyszerű hozzávalókat használtam, amit a kamrában és a hűtőben találtam. Nagyon ízlett a végeredmény, pedig „csak” ízesítettem a krumpli főzőlevét, tökéletes lett.” – ajánlotta figyelmünkbe Illésné Nagy Mária.
Hozzávalók:
- kb. 1,5 liter burgonya főzőleve,
- 1 evőkanál olaj vagy zsír,
- fél szál szárazkolbász,
- 1 közepes fej vöröshagyma,
- 1 nagy marék tarhonya,
- só,
- bors,
- kevés őrölt piros paprika,
- ízlés szerint ételízesítő,
- 4 kisebb sárgarépa,
- 1 fehérrépa,
- 1 kisebb karalábé,
- 1 kisebb tv paprika,
- 1 kisebb paradicsom,
- 1 szál zeller,
- néhány szál petrezselyemzöld,
- 2 közepes burgonya.
Elkészítése
- A hagymát kockákra vágtam, a kolbászt felkarikáztam.
- Zsiradékon megpirítottam a hagymát, hozzádobtam a kolbászt, addig sütöttem amíg kissé megpirult, a tarhonyát beletettem és pár percig kevergetve pirítottam.
- Az egészet felöntöttem a burgonya főzőlevével megkóstoltam (mert sós a főzőlé!), borssal, piros paprikával fűszereztem.
- Hozzádobtam a karikákra, darabokra vágott zöldségeket, a zöld leveleket, paprikát, paradicsomot.
- Addig főztem amíg a zöldségek félpuhára főttek, ekkor beleöntöttem a felkockázott burgonyát.
- Készre főztem.
Nagyon finom leves született, egyszerű és nagyszerű egyben! Arról ne is beszéljünk, hogy ne veszett kárba a krumpli főzőleve…. újrahasznosítottam, a legjobb dolog ami történhetett vele!
Jó étvágyat kívánok! 😋
Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Illésné Nagy Máriának!