Tripla belga csokoládé torta, már a neve hallatán is összefut a nyál az ember szájában. Nem épp egy olcsó édesség, de hát egyszer élünk és néha azért megengedhetünk magunknak és a családnak egy kis kényeztetést. Elkészítése nem bonyolult, csak egy kicsit hosszadalmas, mert az alsó rétegű piskótára háromféle krém – ét-, tej-, fehércsoki mousse – kerül, az egyes rétegek megdermedésére azonban várni kell. Már mutatom is a receptet.
Tripla belga csokoládé torta receptje
Kovácsné Ékes Edit olvasónk nem csak az akvarell festés nagy mestere, de a süteményeinél is fontos a minőség és az esztétikum. Már az ajánlás is kedvet csinál az elkészítéséhez: „A tetején a levelek csokoládéból készültek. A kiválasztott levelet olvasztott csokoládéval bekentem. Ehhez ecsetet használtam. Ha a csokoládé visszaszilárdul, a növény leveléről a csokoládé leválasztható. A levelek mellett csokiforgácsot használtam. A torta alsó rétege piskóta. A krém ét-, tej-, fehércsoki mousse. Összességében nem nehéz, de nagyon időigényes, mert meg kell várni, hogy a 3 féle csokoládés tejszínes krém kihűljön és az egyes rétegek megdermedjenek. Vállalkozó kedv kell hozzá, mert nem két perces történet.”
Hozzávalók
3 tojásból piskóta,
Sokan vizes piskóta néven ismerik az elronthatatlan piskóta receptjét. A recept nagyszerű, elkészítése egyszerű, kezdő konyhatündérek is megbírkóznak vele. A tészta légiesen könnyű, nem esik össze és ennek tényleg nem kell a kukában landolnia. Tortaformában is süthetjük, lekvárral, bármilyen krémmel töltve vagy csokimázzal leöntve nagyon finom.
étcsokis mousse-hoz
- 150 g étcsokoládé,
- 120 g tejszín,
- 160 g nagyon hideg tejszín,
- 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).
tejcsokis mousse-hoz
- 150 g tejcsokoládé,
- 120 g tejszín,
- 160 g nagyon hideg tejszín,
- 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).
fehércsokis mousse-hoz
- 150 g fehércsokoládé,
- 120 g tejszín,
- 160 g nagyon hideg tejszín,
- 4 g zselatin (én lapzselatint használtam).
Tripla belga csokoládé torta elkészítése
- kapcsos tortaformában sütöttem egy 3 tojásos kakaós piskótát,
- a tortaforma alját és oldalát sütőpapírral kibéleltem,
- amikor a piskóta kihűlt, visszatettem a kibélelt tortaformába,
- ez után lehet elkezdeni rétegezni a mousse krémet,
- a piskótára először az étcsoki mousse került,
- az étcsokoládét gőz fölött felolvasztottam a 120 g tejszínnel,
- tűzről levéve beletettem a zselatint,
- többször átkevergetve lehűtöttem,
- közben a 160 g jéghideg magas zsírtartalmú tejszínt felvertem, vigyázni kell, mert ha a habot sokáig verjük, vajat köpülünk belőle,
- a habba vert tejszínbe óvatosan belekevertem a tejszínben felolvasztott és kihűtött csokoládét,
- ezt a krémet a piskóta tetejére simítottam,
- Kb fél órát dermesztettem hideg helyen,
- ezután ugyanígy jártam el a tejcsokoládéval,
- majd a fehér csokoládé réteggel is,
- így a piskóta tetejére 3 csokoládé mousse réteg került,
- ezután levettem a kapcsot a tortaformáról és a torta oldaláról levettem a sütőpapírt,
- a tortát óvatosan tortatálra tettem és meghintettem holland kakaóporral,
- csokiforgáccsal és a csokoládéból készült levelekkel díszítettem.
Nagyon köszönjük a receptet Kovácsné Ékes Editnek!
További csokitorta receptek
Csudijó amerikai csokitorta receptet hoztam. Jól hangzik ugye? Hátha még azt is elárulom, hogy nem piskótával készült, hanem prémium étcsokoládétól szaftos, csupa csokis tésztát takar a finom csokoládés krém.
A csokoládés epertorta minden bizonnyal az idei eperszezon egyik sztárja lesz. Nagyon epres, nagyon csokis és nagyon finom. Az eper és csoki fenséges találkozása. A recept sem bonyolult, ugorjunk hát neki és kényeztessük a családot!
Körtés-csokis torta igazi őszi kényeztető finomság. Kísérletezőkedvűek bármilyen más gyümölccsel is elkészíthetik, mert a jó alaptészta, és a minden gyümölcshöz jól passzoló olvasztott csokoládé garancia a sikerre. Már mutatom is a körtés és csokoládés torta egyszerű receptjét!