Site icon Balkonada

Töltött karalábé Irén módra

A karalábét sokan csak levesekbe használják, pedig ez az értékes zöldségünk sokkal többet érdemel ennél. Bagányné Irén saját maga termeli a karalábét, így sok ötlete van a felhasználására. A karalábés töltikéhez még a zsenge leveleket is felhasznája. Most a töltött karalábé receptjét árulja el nekünk.

A karalábé (Brassica oleraceae convar. acephala var. gongylodes) a káposztafélék családjába tartozó zöldségnövény. Magas B1-, B2-, B6- és C-vitamin tartalma miatt nyers fogyasztása is ajánlott. Kalciumot, káliumot, magnéziumot, vasat, valamint meszet és foszfort is tartalmaz. Magas vitamintartalma miatt az alternatív gyógyászat hívei méregtelenítő hatásúnak tartják, de mindenképpen egészséges.

Töltött karalábé receptje

Hozzávalók

Elkészítése

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Bagányné Irénnek!

Exit mobile version