Site icon Balkonada

Sült paprika télire salátának

Sült paprika télire receptet osztott meg az olvasónk. Eddig csak üvegben eltett sült, majd savanyított paprikát osztottam meg. Azt viszont fehér és kápia paprikából. A mostani recept szerint a sült paprika a fagyasztóba kerül, majd csak a felhasználás előtt lesz beízesítve.

Sült paprika télire

Úry Erzsike árulja el, hogy készül a sült paprika és a felhasználás előtt hogy ízesíti be a család nagy örömére.

„Sül a paprika (na ,nem a kertemből…)
Tíz kiló hamar megsül, a lehámozása már eléggé undok munka 😛… Télen, amikor a fagyasztóból kiveszem és megkészítem savanyúságnak, addigra elfelejtem a kellemetlen részét.😃

A megpucolásához azért van néhány trükk. A sütés elkészülte után azonnal le kell takarni fóliával jól záródóan, kb. egy félórára, utána könnyen lejön a héja.

Ha kihűlt, mehet a hűtőbe kisebb adagokban.

Amikor készíteni akarom, egyszerűen csak kiveszem a hűtőből és elkészítem hozzá az öntetet.

Az öntet receptje egyszerű: ecetes, cukros, sós víz. A mennyiségek ízlés szerintiek. A salátaléből rátöltök annyit, hogy jól ellepje. Majd egy kevés olajat is töltök a tetejére. Akkor a legfinomabb, ha állni hagyjuk pár órát. Ez nekünk nem mindig sikerül😊.”

Tipp:  Nemesné Vér Ágnestől: „Mostanában a hőbefuvásos frituban csinálom 3-4 paprika belefér, fólia rá és kész 👋.”

Suhajda Erzsébettől: „Én is így készítem, csak kihülés után azonnal teszem a mélyhütőbe. Mikor kiveszem, nem kell teljesen kiolvasztani, simán lejön a héja!😊”

Nagyon köszönjük a kitűnő receptet Úry Erzsébetnek és tippeket Ágenesnek és Erzsébetnek!

Exit mobile version