Site icon Balkonada

Stíriai metélt egyszerűen, gyorsan receptje

A stíriai metélt Stájerországból, azaz Ausztriából származik. Bár sokan összekeverik az erdélyi eredetű vargabélessel, a két édesség egészen más. A vargabéles rétestésztalapok között túróval és mazsolával sütött cérnametélt, a stíria metélt pedig a nem más, mint túrós galuska vanília szószban. A stíriai metél egyszerűbb és gyorsabb változatában hosszú metélttel is készíthető, most ennek recepjét mutatom meg.

A hagyományos vargabéles rétestésztalapok között túróval és mazsolával sütött cérnametélt, aminek több változata is létezik. Itt a blogon mutattám már például azt, hogy a meggyes-mákos vargabéles.

A stíriai metélt egyszerűen és sokoldalúan elkészíthető, mára talán kicsit feledésbe merült finomság. Gyorsabbá és egyszerűbbé tehetjük az elkészítését, ha bolti metélt tésztával készítjük.

Stíriai metélt egyszerűen hozzávalói

Elkészítése

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük Bagányné Irénnek a receptet!

Exit mobile version