Site icon Balkonada

Sajtos-sonkás croissant receptje

A sajtos-sonkás croissant receptje bármikor jól jöhet. Akár a húsvét után megmaradt sonka kreatív felhasználására is jó ötlet. A croissant, a francia péksütemény töltetlenül is finom, sajttal és sonkával töltve igazán fenséges. Már mutatom is a receptjét!

Sajtos-sonkás croissant receptje

A franciák félhold alakú croissantja a kifli továbbfejlesztett változata. A croissant tésztájában sokkal több zsiradék van és gyakran kerül bele sós vagy édes töltelék is. A sütés előtti többszöri hajtogatásnak köszönhetően az állaga inkább a leveles tésztáéhoz hasonló.

Hozzávalók

Sajtos-sonkás croissant elkészítése

Nagyon köszönjük a receptet Cseh Irénkének!

További croissant receptek

Az eredeti francia croissantnak nincs párja, de ha valami igazán finomra vágyunk, bátran próbálkozhatunk a vajas croissant elkészítésével. Pillekönnyű, réteges és nagyon finom. Akár sósan magában vagy vajjal megkenve, akár mézzel vagy lekvárral édesen fogyasztható.

A Limara pékségének receptje alapján sütött csokis croissant elkészítése nagyon egyszerű. A végeredmény egy nagyon finom, réteges tészta lágy csokoládé töltelékkel töltve. Már mutatom is a kitűnő receptet.

Exit mobile version