A sajtkrémmel töltött ravioli elkészítése nem annyira ördöngösség, mint ahogy sokan félnek tőle. Olvasónk szűzérme mellé tálalta az ízletes töltelékes tésztát és kiadós, finom ízvilágú, különleges főétel lett belőle.
Sajtkrémmel töltött ravioli
“Tipp, ajánló, ötletadó…
Hozzávalók
Tésztához:
- 30 dkg liszt,
- 3 darab tojás,
- 1 kiskanál só,
- 1-2 evőkanál olaj.
Sajtkrémhez:
- 10 dkg Karaván sajt, reszelve (vagy másfajta füstölt sajt),
- 3 tojás sárgája,
- 200 ml tejszín,
- 5 dkg vaj,
- só,
- őrölt bors ízlés szerint,
- aprított snidling (metélőhagyma) ízlés szerinti mennyiségben.
Elkészítése
- A hozzávalókból sima, alaposan kidolgozott tésztát gyúrunk.
- Konyharuhával letakarjuk és kb. 1 órát pihentetjük.
- Amíg pihen a tészta, elkészítjük a sajtkrémet.
- Gőz fölött készítjük: egy rozsdamentes keverőtálba öntjük a tejszínt, hozzáadjuk a tojások sárgáját, elkeverjük, amikor sürűsödni kezd beletesszük a reszelt sajtot, sózzuk, borsozzuk. Sűrűre főzzük, levesszük a tűzről, kihűtjük. A vajat kihabosítjuk és robotgéppel a krémhez keverjük, aprított snidlinggel fűszerezzük.
- A tésztát 4 részre osztjuk, kinyújtjuk jó vékonyra.
- Én szerencsés vagyok, van egy szuper tésztagépem, ezen fokozatosan nyújtva 6-os vékonyságúra nyújtottam. Most okos kis formázóval, derelye szaggatóval készítettem a raviolikat. Kis adagokat tettem a töltelékből, a kiszaggatott tészta másik felét ráhajtottam, pici tojásfehérjével lekentem az egyik felét, összezártam a formát. Vizet forraltam, kevés sót tettem a vízbe, adagokban kifőztem a raviolikat. Egy serpenyőbe kiszedtem szűrőkanállal, vajdarabkát tettem rá, tálalás előtt kicsit átforgattam, átmelegítettem.
Tejföllel meglocsolva, pirított baconnel, aprított snidlinggel megszórva kínáltam. Szűzérmét hirtelen átsütöttem, ezzel körítve fogyasztottuk.
Nagyon finom, ízekben gazdag fogás.
Jó étvágyat kívánok! 😋
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!