Site icon Balkonada

Raffaello golyó – sütés nélküli kényeztető finomság

A kókuszgolyó sokak kedvence, akárcsak a szintén sütés nélküli másik kókuszos finomság a Raffaello golyó. Nevét természetesen híres elődjéről, a kedvelt fehércsokis bonbonról kapta. Már mutatom is nagyszerű, házilag készíthető kókuszos édesség receptjét.

Raffaello golyó receptje

Ujvári-Kordics Veronika árulta el, hogy készíti a család nagy kedvencét: „A kókuszos süti az egyik kedvencem, ezek közé tartozik a Raffaello is. Én pudingból készítem, nem használok hozzá tejport. Nem kell félni tőle a taj miatt, pár napig is eláll, feltéve, ha marad. Általában pénteken sütök és hétfőn mindig visz a férjem süteményt a tantestületnek, még nem betegedtek meg a tej miatt

Általában 2-3 nappal előtte sütök. Praktikus szerkentyű a hűtő. Amúgy ha főzött krémes süteményt sütöttünk pl lagziba azt is előtte megsütöttük csütörtök magasságában. Ez is főzött pudingos. Nincs nyers tojás vagy tojásfehérje benne, mint pl némelyik keksztekercsnél.

Íme a recept. Ebből a mennyiségből kb. 30 darab lesz.”

Hozzávalók

Raffaello golyó elkészítése

Fontos, hogy csak tejszínes vagy gríz pudingból készítsük, mivel fehér színű az eredeti „Raffaello” is. Tipp: Ha a pudingra frissen tartó fóliát teszünk, nem bőrösödik meg. Nagyon köszönjük a receptet Ujvári-Kordics Veronikának!

Exit mobile version