Site icon Balkonada

Másodnap is puha pogácsa titka és receptje

Másodnap is puha pogácsa jól jön, ha előre kell, vagy tudunk dolgozni és nem akarunk kőkemény, kiszáradt sós süteményt rakni a családi asztalra. A jól bevált recept ismét egy olvasótól származik, aki nagy gyakorlatot szerzett sütögetés terén, hisz rendszeresen süt sós és édes süteményeket egyaránt. 

Másodnap is puha pogácsa receptje

Takács Ildikó ajánló szavai:

„Ezer éve sütök pogácsát. Régebben bármit csináltam velük, másnaptól (ha maradt) nem volt soha jó puha. Egészen addig, amíg rá nem találtam a hűtőben kelesztésre. Azóta csak ezzel a módszerrel kelesztem a tésztáját, többször hajtogatom, ha még puhábbat, ízesebbet szeretnék egy szem főtt krumplival turbózom. A tetején most reszelt sajt van, de szoktam a tésztába is és a tetejére is napraforgó magot, szezámmagot, vagy durva szemű sót tenni.”

Hozzávalók

Másodnap is puha pogácsa elkészítése

Az eredmény egy nagyon puha, leveles pogi lesz.  Jó étvágyat!

Nagyon köszönöm a receptet és a tanácsokat Takács Ildikónak!

További pogácsa receptek

A sok finom pogácsa recept közül nem hiányozhat a sajtos-köményes pogácsa sem. Egyszerűen elkészíthető. A hajtogatástól szép réteges lesz, a tetejére kerülő köménymag és sajt koronázza meg az ízélményt.

Ha azt mondom: sajtos, túrós, tepertős, zsíros, medvehagymás, burgonyás és megkérdezem, hogy vajon milyen ételről beszélek, szinte mindenki azonnal rávágja, hogy pogácsa. Hát persze, hogy az egyik legkedveltebb sós, sült tésztáról beszélek és el is hoztam a legjobb pogácsa receptek szubjektív válogatását. Szerintem mindenki megtalálja benne a kedvencét.

Téli pogácsa receptet kaptunk Illésné Nagy Máriától. A remek sör és borkorcsolya igen tartalmas, igazi kalóriabomba, nem véletlenül kapta a téli jelzőt. Egy jó kis forralt bort is el tudnék képzelni mellé.

Exit mobile version