Site icon Balkonada

Majonézes krumplisaláta receptje

Nincs ünnepi lakoma köret nélkül. A majonézes krumplisaláta vörös és fehérhúsokhoz egyaránt jó választás. Elkészítése egyszerű.

fűszeres karaj krumplisalátával

Majonézes krumplisaláta receptje

A krumpli vagy elegánsabb nevén burgonya bármennyire is magyar zöldségnek tűnik, csak az 1650-es években érkezett hozzánk őshazájából Peruból és Chiléből. A tengeren túl élők körülbelül 7000 éve fogyasztják keményítőben gazdag gumóját.

Rengeteg tájnyelvi neve van: krumpedli, kolompér, kompér, kolompír, korompér, krompér, gruja, földialma, svábtök, földitök vagy pityóka, ez utóbbi Erdélyben.

Sokféle ételt készíthetünk belőle. Salátának is több változata létezik a hagyományos tejfölös krumpli salátától a bécsi burgonyasalátáig.

Hozzávalók

Majonézes krumplisaláta elkészítése

Jó étvágyat!

Nagyon köszönjük a receptet Kósa Istvánnénak!

Ha egy finom húst szeretnél mellé, ajánlom a fűszeres karajt!

Exit mobile version