A magyaróvári szelet vagy egyszerűen csak óvári szelet bármilyen húsból készülhet. Bárkinek ajánlom, aki a szereti a szaftos, tartalmas ugyanakkor ízletes húsokat. Elkészítése sem kíván különösebb előképzettséget és mivel sütőben készül, elég időkímélő is.
Magyaróvári szelet
Hozzávalók
- 1 kg karaj, ízlés szerint használhatunk helyette pulyka vagy csirke mellet is
- pirospaprika
- só
- bors
- liszt
- 50 dkg gomba
- zsír vagy olaj
- 35 dkg sonka
- 35 dkg sajt
- 5 dl tejföl
Elkészítése
- előkészítjük az alapanyagokat,
- a sertés húst enyhén kiverjük, a széleit bevagdossuk,
- a gombát megtisztítjuk, szeletekre vágjuk,
- a sajtból annyi szeletet hagyunk, ahány hússzeletünk van, a többit lereszeljük,
- összekeverjük a pirospaprikát, a sót, borsot és a lisztet,
- a megmosott hússzeleteket beleforgatjuk,
- olajban vagy zsírban kisütjük,
- a maradék zsiradékban 4-5 perc alatt megpároljuk a gombát,
- egy tepsit kibélelünk sütőpapírral,
- szép sorban belepakoljuk a hússzeleteket,
- a hússzeletekre először tegyünk 1-1 szelet vékony sonkát,
- a sonkára a kész gombát,
- a gombára pedig 1-1 szelet sajtot,
- a tejfölt összekeverjük 2-3 evőkanál reszelt sajttal,
- a sajtok tetejére kenjük,
- a tepsit alufóliával lefedjük,
- előmelegített sütőben kb. 35-40 percig lefedve sütjük,
- majd levesszük róla az alufóliát, és további 50 percig sütjük, hogy szépen megpiruljon.
Leginkább a párolt rizs illik hozzá köretként. Finom zöld salátát vagy bármiylen savanyúságot adhatunk még hozzá.
Nagyon köszönöm a kitűnő receptet Mészáros Annának!