A finom hintett rétes vagy ismertebb nevén a lusta asszony rétese diétásan is nagyon gyorsan készül. Nincs gyúrás, nyújtás, húzogatás. Csupán az alapanyagok összekeverésére és a sütésre kell időt szánni. Bármilyen gyümölcs kerülhet a túrórétegre, szilvával készítve is fennséges.
Lusta asszony rétese diétásan
Lusta asszony rétese, szórt túrós, hintett rétes, ki hogy ismeri….ezt a finom süteményt. Ezt sütöttem ma, szilvával 😋
Nagyon könnyű, gyorsan készül, csupán a sütésre kell időt szánni.
Szilvával is tökéletes, de bármilyen másfajta gyümölccsel is készülhet.
Kíváncsi voltam milyen lesz, jelentem: mennyei szilvával! 😋
Nálam diétás módon készült, de megadom az eredeti receptet is,
(https://www.sussvelem.com/turos-sutik/5-perces-suti) ha valaki a normál változatra szavaz. Ami nem kétséges, érdemes megsütni, finom a végeredmény…no és a rácsodálkozás, hogy hogyan lett, és miből az, ami. A gyümölcs, szabadon választott, nálam most szilva.
Ja, el ne felejtsem….dupla adaggal indítottam, közepes méretű, magas falú tepsi szükségeltetik hozzá.
„Egyenletesen” ez a varázsszó, meglátjátok majd miért is írtam ezt, lássuk a receptet.
Hozzávalók (diétás változat, dupla adag, közepes méretű, magas falú tepsihez)
- 30 dkg Dia Wellness 50-es liszt
- 15 dkg puha, kenhető állagú vaj
- 10 dkg DW Negyedannyi cukorhelyettestő
- 2 dkg DW vaníliáscukor helyettesítő
- 6 dl tej
- 6 evőkanál étolaj
- 1 dkg szódabikarbóna
- 1 dkg sütőpor
- 4 tojás
- 50 dkg túró
- reszelt citromhéj (nálam kandírozott narancshéj)
- csipet só
- 50 dkg szilva
Lusta asszony rétese elkészítése
- A tepsi alján, egy spatulával egyenletesen elkenjük a vajat.
- A száraz anyagokat (liszt, cukorhelyettesítő, vaníliáscukorhelyettesítő, só, szódabikarbóna, sütőpor) kimérjük, összekeverjük.
- A tepsi aljára, a vajra a lisztes keverék felét egyenletes rászórjuk.
- Erre morzsoljuk egyenletesen a túrót, rászórjuk a kandírozott narancshéjat, majd jöhet rá a darabolt szilva.
- Befedjük, rászórjuk egyenletesen a maradék lisztes keverékkel.
- A kimért tejhez adjuk a tojásokat, olajat, alaposan összekeverjük, majd a tepsiben várakozó lisztes keverék tetejére öntjük. Érdemes kancsóban, vagy olyan edényben összekeverni, amiből könnyen és egyenletesen tudjuk rálocsolni a lisztre.
- FIGYELEM! A folyadéknak teljesen be kell fedni a lisztes keveréket (mindenhol!) különben nyers marad foltokban a sütink.
- 180 fokra előmelegített sütőben, 40-45 perc alatt készre sütjük. Kissé legyen aranybarna a teteje….ekkor lesz kész.
- Langyosan már kínálható, spatulával emeljük ki a szeleteket, mert nem lesz „kemény” alja, inkább kissé puha marad. Tetejét meghinthetjük fahéjas porcukorral/porcukor helyettesítővel.
Jó sütögetést, jó étvágyat kívánok!
Forrás: https://salatagyar.hu/lusta-asszony-5-percs-dietas…/
A kandírozott narancshéj saját ötlet, a sok gyümölcs….ajánlott a részemről 😊
Nagyon köszönjük a receptet Illésné Nagy Máriának!