Site icon Balkonada

Cseresznyés kocka linzertésztával – régi családi receptkönyvből

Amikor megosztottam a linzertészta alapreceptet, rögtön jöttek újabb bevált receptek az olvasóktól. Veronika régi családi receptje már egy könyvben is megjelent. Nézzük, mit rejt a régi családi receptkönyv és hogy készül a cseresznyés kocka.

Ujvári-Kordics Veronika ajánló szavai: „Nekem is van egy jól bevált alapreceptem Édesanyám receptkönyvéből. Én ezt használom linzerkarikához és bármivel tölthető a tészta 🙂

25 dkg margarin
40 dkg liszt
10 dkg cukor
2 db tojás sárgája
1 csapott kávéskanál szódabikarbóna vagy sütőpor
1 evőkanál tejföl
8 g vaníliás cukor (csomag)
1 csipet só
ízlés szerint lekvár.
Ezzel a recepttel késztettem a a cseresznyés kockámat ami a Cookpad 80 receptet tartalmazó „A legféltettebb családi receptek” könyvben is megjelent :)”

Hát akkor nézzük, azt a híres cseresznyés kockát!

Cseresznyés kocka hozzávalói – 28*40 cm-es tepsihez

Tésztához

Töltelékhez

Elkészítése

  • a lisztet elmorzsolom a margarinnal,
  • hozzáadom a cukrokat és a csipet sót,
  • beleteszem az egy kanál tejfölt és a két tojássárgáját,
  • tésztát gyúrok belőle,
  • kettéveszem és kinyújtom,
  • a tepsit kiolajozom, lisztezem,
  • beleterítem a tészta egyik felét,
  • megszórom az egy kanál zsemlemorzsával,
  • kimérem a töltelékhez a cukrot,
  • hozzáadom a vaníliás cukrot,
  • az egy kanál zsemlemorzsát,
  • és a fahéjat,
  • majd összekeverem a cseresznyével,
  • a tölteléket egyenletesen a tésztára terítem,
  • a tetejét befedem a tészta másik felével,
  • villával megszurkálom,
  • a tojásfehérjével lekenem,
  • 200 C fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütöm.
Nagyon köszönöm a receptet Ujvári_kordics Veronikának!
Exit mobile version